Trækul briketter i pejs?

Selvomkulprodukter er perfekte til en grill eller grill, skal du ikke bruge dem i din pejs. Når kul brænder, frigiver det kulilte. Brug ikke din pejs til at brænde kul eller kul. Brug disse produkter i din udendørs grill.

Dissebrændstoffer brænder langt varmere end brænde, og de sikre temperaturniveauer i din skorsten og pejs kan overskrides. Disse materialer producerer også meget mere dødbringende kulilte end træ producerer. Kulilte er lugtfri, farveløs og smagløs. Det er vigtigt at have kuliltedetektorer i dit hjem, hvis du har en pejs, så du og din familie kan få den nødvendige advarsel, hvis der frigives for meget kulilte.

Parke, der også sælger ovntørrede træstammer nationalt fra non-profit co-op's skotske base, siger, at komfurproducenter anbefaler, at brugerne brænder træ med et fugtindhold på mindre end 20%. Fugtindholdet i de fleste briketter er 10% eller mindre, hvilket betyder, at de brænder bedre og forårsager færre skorsten- og røggasproblemer. Logs solgt i Storbritannien generelt har meget højere niveauer af fugt - 20% i godt krydret træ, og op til 50% i andre tilfælde, Parke siger. Brug aldrig lettere væske, trækul startvæske, eller enhver anden type accelerant til at starte en brand i en pejs.

Disseprodukter er designet til meget specifikke anvendelser og bør ikke bruges til at brænde en indendørs brand, dels fordi de ofte indeholder methanol og oliebaserede kemikalier, der producerer giftige dampe. Derudover skaber brugen af acceleranter en ekstra varm ild, der kan beskadige din skorstensforing. Der er ingen visuel advarsel om kuliltefaren, fordi kulbriketter ikke skaber røg. Dette forhindrer, at kulpartikler kommer i brand, før du fjerner dem fra skorstenen og placerer dem på en grill.

RowlandParke, direktør for det Dumfries-baserede Wood Fuel Co-operative, siger, at folk i Storbritannien endelig begynder at vågne op til fordelene ved briketter. Nu ændrer det sig, dels på grund af en voksende bevidsthed om, at briketter kan levere mere varme for pengene. En brændeovn er et apparat, der ikke kan brænde kulbaserede produkter - det er i stand til at brænde træbriketter godt. Brug af en brændeovn til at brænde træbriketter gør dem helt sikre, fordi de udelukkende er lavet af ren hårdttræ savsmuld.

Omtrentden samme mængde kulbriketter som bruges i traditionelle grill er alt, hvad der er nødvendigt for at producere giftige CO-koncentrationer. Kul er et naturligt forekommende mineral, hvorimod trækul er et menneskeskabt produkt fremstillet af træ, der er forkullet. En brændeovn er faktisk en maskine, der heller ikke kan brænde fossile brændstoffer, men udmærker sig ved at brænde træklump trækul. For at øge energitætheden af kulbriketter er det almindeligt at tilføje kul til trækulet i sin naturlige tilstand.

Undervisse betingelser kan kulbriketter producere giftige niveauer af kulilte i dårligt ventilerede områder (CO). Rygning af trækul indendørs, selv med tilstrækkelig ventilation, er farligt på grund af carbonmonoxid (CO) -gasemissioner, der vedvarer, indtil kulene er slukket helt. Brug ikke kulprodukter i din pejs, på trods af at de er fremragende til grillning eller grill. Brug kulprodukter på passende måder til grill, men pejsmøbler bør ikke bruges sammen med dem.