Hvad er ildsten lavet af?

Enildsten, ildfaste sten, eller ildfast er en blok af keramisk materiale, der anvendes i foringsovne, ovne, ildkasser, og pejse. En ildfast mursten er primært bygget til at modstå høj temperatur, men vil også normalt have en lav varmeledningsevne for større energieffektivitet. Normalt anvendes tætte ildfaste sten i applikationer med ekstrem mekanisk, kemisk, eller termiske belastninger, såsom indersiden af en træfyret ovn eller en ovn, som er udsat for slid fra træ, fluxing fra aske eller slagge, og høje temperaturer. I andre, mindre barske situationer, såsom i en elektrisk- eller naturgasfyret ovn, mere porøse mursten, almindeligvis kendt som ovnsten, er et bedre valg.

Deer svagere, men de er meget lettere og lettere at danne og isolere langt bedre end tætte mursten. Under alle omstændigheder bør ildfaste sten ikke spall, og deres styrke skal holde sig godt under hurtige temperaturændringer. Fire ler bruges til at fremstille ildsten og findes generelt under kulsømmene. Brand ler indeholder to hovedbestanddele - silica og aluminiumoxid, hvoraf silicaprocenten varierer fra 60 til 70%, og aluminiumoxid varierer fra 25 til 35%.

Enildsten er en blok af ildfast keramisk materiale, der bruges i foringsovne, ovne, ildkasser, og pejse. En ildfast mursten er primært designet til at modstå høj varme, men bør også normalt have en lav varmeledningsevne for at spare energi. Normalt bruges tætte mursten i applikationer med ekstrem mekanisk, kemisk, eller termiske spændinger, såsom indersiden af en træfyret ovn eller en ovn, som er udsat for slid fra træ, fluxing fra aske eller slagge, og høje temperaturer. Tætte ildfaste mursten har en høj termisk masse, som undertiden er en nyttig egenskab, idet de holder på varmen, f.eks.

I en pizzaovn, efter at ilden er taget ud. Ovnstenfremstilles ved at affyre en lerbaseret sammensætning i ovnen, indtil den delvis er forglasset, og til særlige formål kan også glaseres. Ildfaste mursten indeholder normalt 30-40% aluminiumoxid, og det primære råmateriale er normalt chamotte med andre materialer. Den maksimale driftstemperatur stiger med stigende aluminiumoxidindhold, og ovnsten kan opnås med et aluminiumoxidindhold på 80% og derover.

Brandsten er et generisk udtryk, der omfatter enhver mursten, der kan modstå gentagen opvarmning og afkøling ved forskellige temperaturområder. Tilsætaldrig halm eller træsav i kroppen af adobe eller muddersten for at skabe træfyret ovnskuppel, fordi det brænder af, ligesom organisk materiale gør. Jeg bygger en cob dome ovn og bruger ild ler og kvartssand fra en lokal brand mursten distributør. Brandsten, keramisk fiber og støbbare ildfaste materialer er de tre former for ildfaste materialer, der bruges i ovne, men ildsten er den mest betydningsfulde.

Silica mursten er den mest almindelige type mursten, der anvendes til den indvendige foring af ovne og forbrændingsanlæg. Størrestykker produceres typisk ved lufthamring af murstenblandingen i træ- eller stålforme, der er dimensioneret til de ønskede formdimensioner. Varmen fra ilden suger hurtigt gennem ildfaste sten, så hvis det er nødvendigt, du kan anvende 2 ″ eller 50 mm tykt isoleringslag mellem ildstenene og den ydre dekorative skal. Blød mursten spænder fra 2000° F til 3500° F og bruges som den valgte mursten til konstruktion af elektriske ovne eller som isolerende foringer i reduktionsovne.

Keramiske mursten er billige; let at finde; prale stærk modstand, termisk inerti, og finish; og kræver ikke sådan specialiseret arbejdskraft til byggeri. Jomere aluminiumoxid til stede i blandingen, jo højere temperatur, som mursten vil udholde (en væsentlig overvejelse for industrielle anvendelser) og jo dyrere stykket vil være. Også eksperter inden for fremstilling og salg af ildfaste sten fortæller dig det, intet behov for ildfaste cement overalt, disse er dyre og bruges af industrier til deres hi-temps ovne og ovne eller til støbegods. Disse mursten er fremstillet på en måde svarende til normale mursten, undtagen under brændingsprocessen- Brandsten udsættes for meget høje temperaturer.