Kan brand mursten blive våd?

Vander fjende af firebrick. Våd ildsten smuldrer, når den fyres, kan gennemblødes og tørres gentagne gange, så længe det er knogletørt, når det fyres op. Hvis du dækker mursten med en presenning, kan den holde i fugt. Dette er måske ikke nok til at suge mursten, men det kan tillade skimmel og meldug at vokse.

Ja- du vil absolut holde Firebrick våd. Tør firebrick suger fugtigheden fra den våde mørtel som en svamp, og du har skør mørtel, når mørtel er tør. Eugene, Firebricks elsker at absorbere vand såvel som de absorberer varme. Vandbaseret ildfast mørtel begynder at tørre temmelig hurtigt, så snart det rører tørt murstenvand tages ud, og blandingen sætter hårdt på læder.

Deter så hurtigt, at arbejdet ville blive næsten umuligt, især i en tynd mørtel applikationer. Som John nævnte dette er meget let undgås ved blot at dyppe ildfaste sten i spand vand, eller trillebør i ~ 1 minut. Ingen grund til at våde alle ildfaste sten, bare dem, der bliver mørtel i buer. Nogle kommercielle forblandet ildfaste mørtel kan påføres på næsten fuldt tørre ildfaste sten selv i tyndt 2 mm lag.

Mender er absolut ikke problemer med ildfast baseret mørtel, bare våd firebrick som nævnt ovenfor. Skal jeg suge ildsten? Ingen grund til at våde alle ildfaste sten, bare dem, der bliver mørtel i buer. Stak dem derefter åbent omkring en lille ild, når mursten er kaffekop varm at røre ved, lad det bløde i et par timer og øg brandstørrelsen efter et par timer, lad bare ilden vokse til mursten, og de er gode til at gå. Generelt har sådanne mursten høje smeltepunkter, der spænder fra ca.

2,800° C (1,540° C) for ildfast ler til 4.000° C (2.200° C) for siliciumcarbid. Brandstengiver den ensartede høje varme, der kræves for at blister pizzadej perfekt, og deres ikke-porøse overflader er helt sikre at lave mad på. Mursten skal gennemblødes i vand før brug i en periode, der er tilstrækkelig til, at vandet bare trænger ind i hele dybden af mursten. Disse mursten har meget højt aluminiumoxidindhold, bliver meget varme (1500F og op) og er designet til kontinuerlige applikationer med høj varme, såsom ovne.

Der findes også firebrick „splits, der er halvdelen af tykkelsen og ofte bruges til at line brændeovne og pejsindsatser. Engammel bekendt gav mig en flok stor ildsten fra en krafthusovn, der blev genopbygget for nogle år siden, og de har ligget udenfor i et antal år nu. Faktisk firebrick indeholder silica i forskellige proportioner, men er 100% sikre (undtagen hovedet) og stabile til madlavning. Jernlejren tager bare mere varme, men den vigtige ingrediens er sandet, det får ildsten til at være mere porøs, så fugt kan undslippe sikkert og giver mursten noget flex, så det ikke knækker fra termisk chok.

Fordi ildsten er bedre til opbevaring af varme, betyder det, at du ikke behøver at fortsætte med at opbevare ilden og kan bruge mindre træ på lang sigt.