Hvad er briketter trækul?

Trækulbriketterer lavet af rester af træ og savsmuld blandet med tilsætningsstoffer og komprimeres derefter for at give dem deres definerende pudeform. Du kan købe briketter med mange forskellige typer tilsætningsstoffer, der gør dem lettere at tænde, ryge mere eller tilføre en bestemt smag. Briketter er lavet af savsmuld og resterende skove, der brændes ned på samme måde som klumpkul. I modsætning til klumpkul, tilsætningsstoffer er i færd med at fremstille briketter, i modsætning til klumpkul, der er rent træ.

Trækulfremstilles ved at brænde træ i fravær af ilt, og klumpkul er produktet af det. Da klump er trækul i sin mest naturlige form, er det ikke underligt, at purister næsten altid foretrækker det. Udover det, klumpkul har mange attraktive kvaliteter; det lyser hurtigere, brænder varmere, og efterlader meget lidt aske sammenlignet med briketter. Klump trækul er også mere lydhør over for ilt, hvilket gør det lettere at kontrollere ildens temperatur, hvis din grill har justerbare lufthuller.

Tekniskset, trækulbriketter er ikke egentlige trækul, men en kombination af trækul og andre ingredienser støbt i let at lette klumper. Kingsford Charcoal, for eksempel langt det mest populære mærke i USA, består af bits af trækul, kul, stivelse (som bindemiddel), savsmuld og natriumnitrat (for at få det til at brænde bedre). Af samme grund som SPAM er billigere end en hel skinke, er briketter billigere at fremstille end trækul i træ. Som du kan se, er der nogle tydelige forskelle mellem klumpkul og briketter.

Imidlertid, dit valg mellem de to kommer virkelig ned på, hvad du laver mad. Traditionelt brænder klumpkul varmere og hurtigere. Briketter passer bedst til længere kokke og brænder mere ensartet. En alternativ metode til fremstilling af trækul blev udviklet i begyndelsen af 1900'erne af Orin Stafford, som derefter hjalp Henry Ford med at etablere sin brikettevirksomhed.

Foreksempel kan disse gasser bruges til brændstof træ tørretumblere og brikettørrere, eller til at producere damp og elektricitet. For eksempel kan placering af et par klumper midt i briketter producere en varmere ild og en hurtigere forbrænding, perfekt til searing og derefter holde en høj temperatur i lang grilltid. Ved at lægge det foretrukne mærke til side eller endda undertiden farven på din grill, og om man skal bruge en Texas Crutch under en ribben eller brystkok, muligvis er den mest opvarmede debat i hele grillverdenen den om klumpkul vs briketter. Han begyndte at gennemgå trækul kort efter at have fået sit første Big Green Egg (som som nævnt før skal brænde klumpkul, da briketter er for ashy) i 2001 og har siden gennemgået over 90 forskellige mærker.

IIrland er tørvebriketter en almindelig type fast brændsel, der stort set erstatter sods af rå tørv som husholdningsbrændstof. En række virksomheder i Indien har skiftet fra ovnolie til biomassebriketter for at spare omkostninger på kedelbrændstoffer. Kulbriketter er længe blevet produceret som et middel til at opbruge „lille kul“, det fint ødelagte kul uundgåeligt produceret under mineprocessen. Mindre ingredienser inkluderer et bindemiddel (typisk stivelse fremstillet af majs, milo eller hvede), en accelerant (såsom nitrat) og et askeblegemiddel (såsom kalk) for at lade baghavegrillen vide, hvornår briketterne er klar til at koge over.

Mengenerelt set, mennesker med kamados vil bruge klumpkul, ejere af andre typer kulrygere som weber smokey bjerge og de fleste kulgriller bruger briketter. Et proprietært mærke af briketter fra South Wales kulfelt var Phurnacite, udviklet af Idris Jones til Powell Duffryn. En populær biomassebrikette, der opstår i udviklede lande, tager affaldsprodukter som savsmuld, komprimerer det og ekstruderer det derefter for at lave en rekonstitueret log, der kan erstatte brænde. Så lad os høre, hvad eksperterne havde at sige om fordelene ved at bruge enten klumpkul eller briketter.