Hvad er brandbriketter?

Briketterer en type træbrændstof, der er lavet af komprimeret brændbart materiale. Ellers kendt som varmeloger, økologfiler eller brandblokke, er briketter lavet af genanvendt træaffald - for det meste nåletræ, men lejlighedsvis blandet med hårdttræ. Mere specifikt, træaffaldet er normalt savsmuld produceret fra træindustrien, der genbruges i stedet for smidt væk. Dette træ komprimeres normalt ved højt tryk, indtil det omdannes til en kompakt og utrolig tæt briketform og derefter ovntørret, indtil det når utroligt lave fugtighedsniveauer.

Træbriketterer kuldioxidneutrale. Når du fyrer med træbriketter, mængden af kuldioxid, der udsendes, er ikke større end den mængde træet i træbriketterne absorberede, når det stadig er et træ. Samtidig er det en fordel for naturen, at briketterne er et biprodukt fra træindustrien. Forskellige faktorer bestemmer, hvilken slags brændstof en ejer af en brændeovn bruger til at fyre med.

Fornogle, træbriketter er udelukket, fordi de ikke ser så smukke ud i en trækurv som normalt brænde gør. For andre er det vigtige at have en billig varmekilde. Hvis du tilhører sidstnævnte kategori, viser beregninger, at du skal sigte mod at købe træbriketter.