Brænder træ eller trækul længere?

Tekniskblev patentet på trækulbriketter udstedt i 1897 til Ellsworth Zwoyer, men det var Henry Ford, med Thomas Edison og EB Kingsford, der sluttede sig sammen for omkring 100 år siden for at få kulbriketter fra jorden. Trækulbriketter, på grund af deres karakter af at være fremstillet af savsmuld og andre fyldstoffer, har tendens til at brænde hurtigere end træ. Klump hårdttrækul brænder typisk omkring 1000°, mens briketter brænder mellem 700-800°. Ulemperne er, at de fleste propangriller ikke bliver så varme som træ- eller kulbriketter.

Defleste propangriller får omkring 600°, en relativt lav temperatur sammenlignet med trækul, der kommer op til omkring 1000°, eller briketter stiger omkring 700-800°. På grund af det høje kulstofindhold har trækul mere potentiel energi end selve træet. Den varme, som trækulet producerer, kan brænde varmere og renere end krydret træ. Fordi træ af forskellige sorter for ikke at nævne forskellige klimaer og jordforhold kan producere meget forskellige niveauer af røg (såvel som subtile smagsforskelle), bruger hun forskellige typer træ afhængigt af hvad hun laver mad.

Hvisdu kan smelte dette brændstof ud af træet uden ilt (forbrænding) får du ting som terpentin, svarende til benzin. De følgende afsnit vil i stedet kort fokusere på brændingsegenskaberne ved træ og trækul, fordi brændstoftypen i mange tilfælde vil diktere, hvilken brændstoftype der anvendes. Vuthisa fremmer i øjeblikket StoveTec komfur, som er meget brændstofeffektiv (sparer træ) og udsender 70% mindre røg. Så lad os besvare nogle yderligere spørgsmål, der ofte kommer op i verden af forskel mellem træ og trækul.

Altmærket trækul vil enten være træstykker, der er opvarmet uden ilt og omdannet til kulstofstykker eller fremstillede kulbriketter, der er lavet, delvis, af hårdttræ behandlet på samme måde. Der er også mulighed for at tilføje træflis til din kulgrill, nogle gasgriller kommer endda med en gryde, som du kan lægge træflis i, men Cookston advarer om, at du ikke får den røgfyldte smag, du måske forestiller dig. Med trækul eller træ kan du også få ilden i gang og derefter sprede briketterne eller bidderne rundt og skabe meget plads, hvor maden får den direkte varme. Hvis så, den blotte kendsgerning, at du kan brænde mere kul end træ i samme volumen, ville også være en medvirkende faktor.

Trækulbriketter, tro det eller ej, blev skabt som en måde at slippe af med savsmuld og træskrot på Ford Motor Company"s fabrikker i Detroit. For eksempel, uforarbejdet træ som lemmer, grene, og rester fra en savværk er ikke plettet af noget. Fra hvad jeg forstår af kemien ved at brænde træ, efter at træet rammer en bestemt temperatur kulbrinter i det koges, og processen med træforgasning sker, og det er den gas, der frigives, der forbrænder. Pellets er typisk lavet af savsmuld som briketter, men oftest stammer fra genanvendt hårdttræ, så de ses som mere miljøvenlige end konventionelle briketter.

Trækulforetrækkes frem for træ som kogebrændstof i mange dele af verden, fordi det ikke producerer røg, er lettere at transportere og klar til brug i en bekvem tør- og opbrudt form.