Brænder briketter længere end trækul?

Oversigtover trækulbriketter Selvom briketter brænder længere, brænder de ikke så varme som klumpkul. De fremstilles undertiden ved hjælp af kemikalier eller andre lettere væsker for at gøre start lettere. I de fleste tilfælde vil du ende med at smage det, du brænder på grund af de tilsætningsstoffer, der bruges, når du fremstiller briketter. Da klump er trækul i sin mest naturlige form, er det ikke underligt, at purister næsten altid foretrækker det.

Udoverdet, klumpkul har mange attraktive kvaliteter; det lyser hurtigere, brænder varmere, og efterlader meget lidt aske sammenlignet med briketter. Klump trækul er også mere lydhør over for ilt, hvilket gør det lettere at kontrollere ildens temperatur, hvis din grill har justerbare lufthuller. Briketter brænder også ved omkring 800° F. I modsætning til klumpkul er deres forbrændingshastighed meget langsommere.

Pågrund af deres ensartede form er de også mere konsistente og kan holde temperaturen godt. Hvad der er tilbage er stort set kulstofstykker. Så, du får et rent brændende kul, der lyser let, kan blive meget varmt, efterlader ikke meget aske, og reagerer godt på ændringer i iltniveauer, når du åbner og lukker grillåbninger. Men hvad der er vigtigt at bemærke er, at i modsætning til klumpkul tilsættes tilsætningsstoffer, der udfylder, binder eller hjælper trækulet lettere, ofte til træet i produktionsprocessen.

Såkulbriketter kan indeholde kemikalier og andre urenheder. Natriumnitrat, borax, majsstivelse og kalksten er almindelige. Men takket være stigningen i popularitet af mere rene former for brændstof, er trækul briketteproducenter finde måder at gøre briketter uden alle de ekstra. Nu kan du faktisk få briketter, der ikke har alle de uønskede ekstramateriale eller naturlige alternativer, der ikke er så tvivlsomme (tjek vores anmeldelse af vores favoritter).

Genereltbrænder klumpkul varmt og hurtigt. Logisk set gør det den ideel til grillning. Men fordi klumpkulstykker kan være så forskellige størrelser, hævder nogle eksperter, at mindre stykker ofte kan blokere luftstrømmen gennem ilden. Ikke nok luftstrøm til ilden betyder, at den ikke kan brænde og vil dø ned.

Naturligvis, det er ikke ideelt, hvis en varm ild var dit mål for grillning. En anden fordel ved klumpkul er, at det ikke producerer meget aske. Askeproduktion er måske ikke en big deal på nogle grill, der har plads nok til aske, eller hvor det kan falde ud (som de større Weber Smokey Mountains). Men, hvis du bruger en kamado, hvor asken er indeholdt, og rengøring af den midt i kokken er ikke rigtig en mulighed, vil du have lav aske.

Trækulbriketterer lavet til at brænde konsekvent over en længere periode. De lægger lav til en høj nok varme til at ryge, afhængigt af hvordan du har fået 'kø kvalt. Men fordi de alle har stort set samme størrelse og form, er de ideelle til at holde temperaturen stabil. Den højere askeproduktion er en negativ, der måske ikke betyder meget, afhængigt af hvilken type grill du har.

Mentakket være den voksende bevægelse af mere rene former for mad og brændstof er der masser af valg nu, når det kommer til helt naturlige eller additivfrie briketter. Ja, briketter er lidt sværere end klumpkul til lys. Men med en trækul skorsten, de er ikke så dårlige, og efter vores mening, det værd for den længere tilberedningstid. Uanset hvor du sidder med klumpkul vs brikettedebatten, der er ingen argumenter for, at det at finde et trækul af god kvalitet vil gå langt for at gøre rygning og grillning lettere, bedre og sundere.

Denbedste måde at gøre det på er at lægge briketter og klumpkul oven på hinanden. Så, du blander faktisk ikke poserne, men skaber lidt af en lagdelt ild. Klump trækul er lavet af hele træstykker, der langsomt brændes uden meget ilt. Briketter er lavet af savsmuld fra træ, der er brændt og komprimeret til små murstenlignende former.

Fordiklump trækul er lavet af små, hele træstammer, råmaterialerne koster mere end savsmuld, der er tilbage fra anden industri. Det er også lavet af rent træ uden billigere tilsætningsstoffer eller fyldstoffer for at reducere de samlede omkostninger. For eksempel kan placering af et par klumper midt i briketter producere en varmere ild og en hurtigere forbrænding, perfekt til searing og derefter holde en høj temperatur i lang grilltid. Typen og kvaliteten af trækul, du bruger, spiller en rolle i ikke kun den pris, du betaler, men andre faktorer som forbrændingshastighed, askeproduktion, og endda den mad, du laver mad.

Klumptrækul er en type madlavning brændstof, der er lavet ved at brænde træ langsomt, uden ilt, indtil saften, naturlige kemikalier og fugt er blevet brugt op. Ved at lægge det foretrukne mærke til side eller endda undertiden farven på din grill, og om du skal bruge en Texas Crutch under en ribben eller brystkok, muligvis er den mest opvarmede debat i hele grillverdenen den af klumpkul vs briketter. Kitchenboy bemærker, at additiverne ud over at være formningshjælpemidler også gør det lettere at afstøbe briketterne, gør dem lettere at tænde og hjælpe med at kontrollere forbrændingshastigheden. Klump trækul kan brænde varmere (praktisk, hvis du brænder kød) og kan laves med specifikke skove, der efterlader et spor af deres essens på maden.

Mensindånding i for meget røg kan forårsage skadelige helbredseffekter, der er ikke meget bevis for, at tilsætningsstoffer i briketterne har nogen indflydelse på fødevarer. Men fordi kamado-rygere ikke har meget plads til opsamling af aske, de kan let blive overvældet af brikettenedfald, med den højere mængde aske, der produceres, blokerer luftstrømmen gennem kulristen i brændkammeret. At give tid til afbrænding af belysningsvæske kunne løse dette problem, men du kan aldrig rigtig fjerne det. Mens klumpkul og briketter begge stammer fra skrottømmer, er brikettens ensartede runde form et resultat af en industriel proces, der også afhænger af andre materialer.

Denfremherskende visdom er, at klump er bedst til varm og hurtig grillning, mens briketter er bedst til lav n langsom. Afhængigt af hvem du taler med, er der eller er ikke en bestemt eller let eftersmag fra briketadditiverne. Det brænder måske lidt hurtigere ud end tætpakkede briketter, men du kan tilføje mere klumpkul på længere ryger. Og nu hvor du nemt kan få helt naturlige briketter, har klumpkul ikke den vigtige appel.

.